REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve opomíjená líčka jsou dnes hitem internetu. Tento recept patří mezi nejznámější, přesto stojí za to si ho vyzkoušet. Pokrm je opravu vynikající!


Ingredience:
500 ghovězích líček (cca 2 kusy)
300 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
500 mlsilného hovězího vývaru nebo demi glace
200 mlsuchého červeného vína
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkové listy
1 ksvelká cibule
3 lžícerajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
3 lžícesádla
1 lžícetřtinového cukru
rozmarýn a tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
  3. Maso vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a cibul, restujeme cca 15 minut
  4. Přidáme protlak nebo pasírovaná rajčata, cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přilejeme víno a necháme ho odpařit
  5. Přidáme vývar (demi glace), koření a vrátíme opečené maso
  6. Dusíme doměkka zhruba 3 hodiny
  7. Poté maso vyjmeme a omáčku propasírujeme, přidáme lžíci másla pro zjemnění a zahuštění.
Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy