REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa zprudka orestované na rozpuštěném sádle, pak podušené na cibulovém základě spolu s dalšímu ingrediencemi, podlité pivem a vývarem.


Ingredience:
1,5 kghovězích líček
asi 50 gslaniny
1 hrnečekkořenové zeleniny nakrájené na kostičky
0,5 ltmavého piva
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 ksžampiony (nemusí být)
1 kschilli papričky
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícesádla
trochu chleba na zahuštění
pár kuliček nového koření
pár kuliček celého pepře
sůl

Postup:

1. Maso ořežeme a nakrájíme na kusy
2. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo, kostky masa na něm orestujeme, po asi 10-ti minutách maso vyjmeme a odložíme stranou
3. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy
4. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený, po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut
5. Maso vrátíme zpět i se šťávou z masa, přidáme hořčici, koření a podlijeme pivem, dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podléváme vývarem, záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky (pokud podlijeme více, je třeba zahustit pokrm chlebem, jinak se zahušťovat nemusí)
6. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku
7. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy