REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa z hovězích líček dušené na cibuli a koření, ovoněné houbami a podávané s knedlíkem, bramborem nebo rýží.


Ingredience:
Na čtyři porce:
500 ghovězích líček
200 gmražených nebo 500 g čerstvých hub
300 mlhovězího vývaru
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkadrceného kmínu
2 kscibule
1 kskuličky podrceného jalovce
pepř
sůl

Postup:

1. Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. 2. Rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatava
3. Přidáme maso a 10 minut restujeme
4. Přidáme všechno koření, podlijeme tochou vývaru a necháme vysmahnout do tuku
5. Opět přidáme trochu vývaru a opět necháme vysmahnout na tuk
6. Přidáme zbytek vývaru a dusíme do měkka
7. Nakonec přidáme houby a trošce vody rozmíchanou mouku
8. Provaříme
9. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy