REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kýta na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené hovězí maso, opečené na slanině, zapečené s cibulí a pivem doměkka.


Ingredience:
8 ksplátků zadního hovězího
5 ksplátků slaniny
4 ksvelké cibile
malé světlé pivo
plnotučná hořčice
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na vyškvařené slanině, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě téměř doměkka
2. Do pekáčku střídavě skládáme maso, posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy oloupané, na kolečka nakrájené cibule
3. Postup opakujeme, aby nahoře byla cibule, vše zalijeme pivem, zapečeme a když cibule na povrchu změkne, maso je hotové.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy