Na nudličky nakrájené hovězí maso, opečené na slanině, zapečené s cibulí a pivem doměkka.
Ingredience:
8 ks | plátků zadního hovězího |
5 ks | plátků slaniny |
4 ks | velké cibile |
malé světlé pivo | |
plnotučná hořčice | |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na vyškvařené slanině, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě téměř doměkka
2. Do pekáčku střídavě skládáme maso, posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy oloupané, na kolečka nakrájené cibule
3. Postup opakujeme, aby nahoře byla cibule, vše zalijeme pivem, zapečeme a když cibule na povrchu změkne, maso je hotové.
Podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.