REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ledvinky na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ledvinky podušené na cibulce, servírované s omáčkou s vložkou rozškvařené slaniny.


Ingredience:
1 kghovězích ledvinek
120 gslaniny
2 kscibule
mletý pepř
kmín
sůl
voda
sádlo

Postup:

1. Ledvinky odblaníme, v polovině překrojíme a vyřízneme močovody
2. Ostrým nožem očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce s vařící vodou a krátce necháme přejít varem
3. Povařené ledvinky vyjmeme a propláchneme pod tekoucí vodou
4. Do hrnce dáme sádlo a nadrobno nakrájenou, očištěnou cibuli, osmahneme ji dorůžova, přidáme kmín, opepříme a vložíme ledvinky
5. Zalijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka asi 90 minut, během dušení dle potřeby přiléváme vodu a občas zamícháme
6. Asi po 60 minutách zaprášíme pokrm hladkou moukou, osmahneme, zředíme případně vlažnou vodou a dodusíme doměkka
7. Nakonec ledvinky s omáčkou přisolíme
8. Na pánvičce rozškvaříme slaninu nakrájenou na drobné kostky a přidáme ji k hotovému pokrmu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy