REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí játra na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené plátky hovězích jater podušené v omáčce s vložkou slaniny.


Ingredience:
1 kghovězích jater
120 gslaniny
2 kscibule
1/2 dclrajčatového protlaku
mletý černý pepř
sůl
sádlo
hladká mouka
vlažná voda

Postup:

1. Hovězí játra odblaníme a opláchneme, ostrým nožem nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, mírně paličkou naklepeme, opepříme a posypeme hladkou moukou
2. V hrnci rozpustíme sádlo, ve kterém zprudka opečeme připravená játra po obou stranách, pak je vyjmeme a dáme do čistého hrnce
3. Dvě cibule očistíme a nakrájíme na nadrobno, slaninu nakrájíme na menší kostečky, cibuli i slaninu vložíme do tuku od opečených jater, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vlažnou vodou
4. Šťávu vaříme zhruba 30 minut, pak ji nalijeme na játra v hrnci, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a játra občas obracíme
5. Těsně před koncem vaření pokrm přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy