REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí hamburger s bylinkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na chutné domácí burgery umíchané z namleté hovězí plece a hovězí květové špičky.


Ingredience:
500 ghovězí květové špičky
500 ghovězí plece
120 ganglické slaniny nebo panchety
120 gčedaru
2-3 ksrajčat
listy ledového salátu
sezamové bulky nebo jiný typ pečiva
bylinkové máslo
majonéza
kečup
mletý pepř
hrubozrnná sůl
Na bylinkové máslo:
200 gmásla
směs bylinek (kopr, estragon – lístky , rozmarýn, šalvěj, tymián)

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na proužky a nameleme na masovém strojku
2. Směs osolíme hrubou solí, okořeníme pepřem, důkladně propracujeme a necháme v lednici chvíli odležet
3. Vytvoříme vždy dvě placky, mezi ně vložíme plátek bylinkového másla, upravíme rovnoměrně vysoký burger, postupně si tak připravíme všechny porce
4. Rošt na grilu důkladně potřeme špekem, nebo olejem
5. Na dobře rozpáleném grilu burgery grilujeme z obou stran, ke konci přidáme i plátky slaniny
6. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, okořeníme je pepřem, osolíme
7. Bulky rozpůlené na půl opečeme na sucho, tzv. rozpečeme je
8. Housky potřeme jemně majonézou, pokapeme kečupem, poklademe listem salátu, vložíme ugrilovaný burger, na něj dáme plátek sýra a opečenou slaninu, tak připravíme všechny burgery, které ihned servírujeme.

Příprava bylinkového másla:
Posekáme rozmarýn, pak zbytek bylinek, všechny dobře promícháme, smícháme je s povoleným máslem. Hmotu zabalíme do alobalu ve tvaru válečku a dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy