REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí hamburger s karamelizovanou červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso opečené na grilu, podávané v housce s karamelizovanou řepou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
60 gzakysané smetany
60 gstrouhaného křenu
50 gčerstvého špenátu
4 kshousek
1 ksklobásy chorizo
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
200 gnakládané červené řepy
60 gtřtinového cukru
80 mlbalzamikového octa

Postup:

1. Nejdříve si připravíme řepu; v menším hrnci zprudka zahřejeme balzamikový ocet a třtinový cukr, dokud se cukr nerozpustí, pak přidáme scezenou, na nudličky nakrájenou řepu, teplotu snížíme a za stálého míchání vaříme 15 minut, dokud směs v rendlíku nezhoustne a nezačne lepit, pak ji odložíme stranou
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou klobásu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
3. Z masa vytvarujeme 4 ploché placky (hamburgery), potřeme olejem a pak je na grilovací pánvi po obou stranách 4-5 minut grilujeme
4. Housky rozkrojíme, spodní díl potřeme dipem smíchaným ze zakysané smetany a strouhaného křenu, navrch položíme hamburgery, na ně řepu, špenátové listy, přiklopíme vrškem housky a ihned podáváme.

Poznámka:

Balzamikový ocet – Jinak také nazývaný Oceto balsamico, je ocet ze slunné italské provincie Modena, také z regionu Emilia-Romagna. Měl by být vyrobený z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Hodí se například na dochucení mozzarelly servírované s rajčaty, používá se také na zjemnění pikantních omáček a dokonce i na jahodové dezerty.Třtinový cukr – Je plnohodnotnou náhradou bílého cukru a navíc obsahuje i mnoho zdraví prospěšných látek. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobných bambusu – cukrové třtiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy