REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí hamburger s karamelizovanou červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso opečené na grilu, podávané v housce s karamelizovanou řepou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
60 gzakysané smetany
60 gstrouhaného křenu
50 gčerstvého špenátu
4 kshousek
1 ksklobásy chorizo
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
200 gnakládané červené řepy
60 gtřtinového cukru
80 mlbalzamikového octa

Postup:

1. Nejdříve si připravíme řepu; v menším hrnci zprudka zahřejeme balzamikový ocet a třtinový cukr, dokud se cukr nerozpustí, pak přidáme scezenou, na nudličky nakrájenou řepu, teplotu snížíme a za stálého míchání vaříme 15 minut, dokud směs v rendlíku nezhoustne a nezačne lepit, pak ji odložíme stranou
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou klobásu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
3. Z masa vytvarujeme 4 ploché placky (hamburgery), potřeme olejem a pak je na grilovací pánvi po obou stranách 4-5 minut grilujeme
4. Housky rozkrojíme, spodní díl potřeme dipem smíchaným ze zakysané smetany a strouhaného křenu, navrch položíme hamburgery, na ně řepu, špenátové listy, přiklopíme vrškem housky a ihned podáváme.

Poznámka:

Balzamikový ocet – Jinak také nazývaný Oceto balsamico, je ocet ze slunné italské provincie Modena, také z regionu Emilia-Romagna. Měl by být vyrobený z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Hodí se například na dochucení mozzarelly servírované s rajčaty, používá se také na zjemnění pikantních omáček a dokonce i na jahodové dezerty.Třtinový cukr – Je plnohodnotnou náhradou bílého cukru a navíc obsahuje i mnoho zdraví prospěšných látek. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobných bambusu – cukrové třtiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy