REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí hamburger s karamelizovanou červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso opečené na grilu, podávané v housce s karamelizovanou řepou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
60 gzakysané smetany
60 gstrouhaného křenu
50 gčerstvého špenátu
4 kshousek
1 ksklobásy chorizo
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
200 gnakládané červené řepy
60 gtřtinového cukru
80 mlbalzamikového octa

Postup:

1. Nejdříve si připravíme řepu; v menším hrnci zprudka zahřejeme balzamikový ocet a třtinový cukr, dokud se cukr nerozpustí, pak přidáme scezenou, na nudličky nakrájenou řepu, teplotu snížíme a za stálého míchání vaříme 15 minut, dokud směs v rendlíku nezhoustne a nezačne lepit, pak ji odložíme stranou
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou klobásu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
3. Z masa vytvarujeme 4 ploché placky (hamburgery), potřeme olejem a pak je na grilovací pánvi po obou stranách 4-5 minut grilujeme
4. Housky rozkrojíme, spodní díl potřeme dipem smíchaným ze zakysané smetany a strouhaného křenu, navrch položíme hamburgery, na ně řepu, špenátové listy, přiklopíme vrškem housky a ihned podáváme.

Poznámka:

Balzamikový ocet – Jinak také nazývaný Oceto balsamico, je ocet ze slunné italské provincie Modena, také z regionu Emilia-Romagna. Měl by být vyrobený z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Hodí se například na dochucení mozzarelly servírované s rajčaty, používá se také na zjemnění pikantních omáček a dokonce i na jahodové dezerty.Třtinový cukr – Je plnohodnotnou náhradou bílého cukru a navíc obsahuje i mnoho zdraví prospěšných látek. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobných bambusu – cukrové třtiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy