REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí burdog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který připravil, ve spolupráci s firmou Pepsi, tento úžasný recept.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého hovězího masa (1:2 žebro a krk)
150 gčedaru
16 ksplátků pancetty
4 ksrohlík
2 kskyselé okurky
2 ksstřední rajčata
1 ksstřední červená cibule
10 lžickečupu
1 lžícebílého vinného octa
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Čedar nakrájíme na hranolky o hranách cca 0,7 cm x 0,7 cm x 15 cm.
  2. Maso ochutíme solí a pepřem.
  3. Za pomoci potravinové fólie vytvarujeme burdog. Jak postupovat: Na fólii klademe nejprve plátky pancetty k sobě tak, aby se delší strany vedle sebe lehce překrývaly.
  4. Na pancettu dáme vrstvu mletého hovězího v rovnoměrné výšce a v takové ploše, aby nám po zarolování rovnoměrně obalilo sýr. Doprostřed masa položíme hranolky sýra a za pomoci folie rolujeme. Zamotaná rolka by měla být dostatečně utažená, aby se při opékání nerozpadla, a právě k tomu nám pomůže potravinová folie.
  5. Burdog opečeme na pánvi nebo grilu rovnoměrně ze všech stran. Pokud zvolíte kvalitní a vyzrálé hovězí, což doporučuji, při propékání masa máte na výběr jako při přípravě steaku. Pro stupeň medium stačí maso opékat cca 3-4 minuty z každé strany.
  6. Mezi tím připravíme salsu. Nakrájíme cibuli, okurky a rajčata (pouze dužinu bez jader) na malé kostičky.
  7. V misce smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a přidáme pokrájenou zeleninu. Necháme marinovat.
  8. Rohlík podélně nakrojíme (pozor, nedokrajovat), lehce potřeme olejem nebo sádlem jeho vnější strany a na poslední minutu dáme ze všech stran opékat spolu s burdogem.
  9. Kompletace: Obě strany rohlíku potřeme zevnitř kečupem, vložíme burdog a zasypeme salsou.
Doporučení:

Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zároveň se jedná o dobu, kdy jsme více unavení a máme chuť na teplé nápoje a pokrmy. Osvěžit si tyto dny můžeme netradičními recepty, které nás zahřejí, dodají energii a rozzáří den. Mnohdy stačí čerpat z běžné dostupné nabídky potravin. Oslňte svou rodinu nebo kamarády originálními recepty a dokonalým propojením jednotlivých pokrmů. Zapomeňte na tradiční těžké podzimní pokrmy a vyzkoušejte letos něco nového. Že vás nebaví připravovat jen dýňovou polévku? V tom případě vyzkoušejte celerový krém s libečkem a kešu oříšky. A pokud přece jenom si nedokážete představit podzim bez dýně, tak si připravte lahodné cupcaky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy