REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí burdog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který připravil, ve spolupráci s firmou Pepsi, tento úžasný recept.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého hovězího masa (1:2 žebro a krk)
150 gčedaru
16 ksplátků pancetty
4 ksrohlík
2 kskyselé okurky
2 ksstřední rajčata
1 ksstřední červená cibule
10 lžickečupu
1 lžícebílého vinného octa
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Čedar nakrájíme na hranolky o hranách cca 0,7 cm x 0,7 cm x 15 cm.
  2. Maso ochutíme solí a pepřem.
  3. Za pomoci potravinové fólie vytvarujeme burdog. Jak postupovat: Na fólii klademe nejprve plátky pancetty k sobě tak, aby se delší strany vedle sebe lehce překrývaly.
  4. Na pancettu dáme vrstvu mletého hovězího v rovnoměrné výšce a v takové ploše, aby nám po zarolování rovnoměrně obalilo sýr. Doprostřed masa položíme hranolky sýra a za pomoci folie rolujeme. Zamotaná rolka by měla být dostatečně utažená, aby se při opékání nerozpadla, a právě k tomu nám pomůže potravinová folie.
  5. Burdog opečeme na pánvi nebo grilu rovnoměrně ze všech stran. Pokud zvolíte kvalitní a vyzrálé hovězí, což doporučuji, při propékání masa máte na výběr jako při přípravě steaku. Pro stupeň medium stačí maso opékat cca 3-4 minuty z každé strany.
  6. Mezi tím připravíme salsu. Nakrájíme cibuli, okurky a rajčata (pouze dužinu bez jader) na malé kostičky.
  7. V misce smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a přidáme pokrájenou zeleninu. Necháme marinovat.
  8. Rohlík podélně nakrojíme (pozor, nedokrajovat), lehce potřeme olejem nebo sádlem jeho vnější strany a na poslední minutu dáme ze všech stran opékat spolu s burdogem.
  9. Kompletace: Obě strany rohlíku potřeme zevnitř kečupem, vložíme burdog a zasypeme salsou.
Doporučení:

Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy