REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí burdog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který připravil, ve spolupráci s firmou Pepsi, tento úžasný recept.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého hovězího masa (1:2 žebro a krk)
150 gčedaru
16 ksplátků pancetty
4 ksrohlík
2 kskyselé okurky
2 ksstřední rajčata
1 ksstřední červená cibule
10 lžickečupu
1 lžícebílého vinného octa
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Čedar nakrájíme na hranolky o hranách cca 0,7 cm x 0,7 cm x 15 cm.
  2. Maso ochutíme solí a pepřem.
  3. Za pomoci potravinové fólie vytvarujeme burdog. Jak postupovat: Na fólii klademe nejprve plátky pancetty k sobě tak, aby se delší strany vedle sebe lehce překrývaly.
  4. Na pancettu dáme vrstvu mletého hovězího v rovnoměrné výšce a v takové ploše, aby nám po zarolování rovnoměrně obalilo sýr. Doprostřed masa položíme hranolky sýra a za pomoci folie rolujeme. Zamotaná rolka by měla být dostatečně utažená, aby se při opékání nerozpadla, a právě k tomu nám pomůže potravinová folie.
  5. Burdog opečeme na pánvi nebo grilu rovnoměrně ze všech stran. Pokud zvolíte kvalitní a vyzrálé hovězí, což doporučuji, při propékání masa máte na výběr jako při přípravě steaku. Pro stupeň medium stačí maso opékat cca 3-4 minuty z každé strany.
  6. Mezi tím připravíme salsu. Nakrájíme cibuli, okurky a rajčata (pouze dužinu bez jader) na malé kostičky.
  7. V misce smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a přidáme pokrájenou zeleninu. Necháme marinovat.
  8. Rohlík podélně nakrojíme (pozor, nedokrajovat), lehce potřeme olejem nebo sádlem jeho vnější strany a na poslední minutu dáme ze všech stran opékat spolu s burdogem.
  9. Kompletace: Obě strany rohlíku potřeme zevnitř kečupem, vložíme burdog a zasypeme salsou.
Doporučení:

Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy