REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí burdog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který připravil, ve spolupráci s firmou Pepsi, tento úžasný recept.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého hovězího masa (1:2 žebro a krk)
150 gčedaru
16 ksplátků pancetty
4 ksrohlík
2 kskyselé okurky
2 ksstřední rajčata
1 ksstřední červená cibule
10 lžickečupu
1 lžícebílého vinného octa
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Čedar nakrájíme na hranolky o hranách cca 0,7 cm x 0,7 cm x 15 cm.
  2. Maso ochutíme solí a pepřem.
  3. Za pomoci potravinové fólie vytvarujeme burdog. Jak postupovat: Na fólii klademe nejprve plátky pancetty k sobě tak, aby se delší strany vedle sebe lehce překrývaly.
  4. Na pancettu dáme vrstvu mletého hovězího v rovnoměrné výšce a v takové ploše, aby nám po zarolování rovnoměrně obalilo sýr. Doprostřed masa položíme hranolky sýra a za pomoci folie rolujeme. Zamotaná rolka by měla být dostatečně utažená, aby se při opékání nerozpadla, a právě k tomu nám pomůže potravinová folie.
  5. Burdog opečeme na pánvi nebo grilu rovnoměrně ze všech stran. Pokud zvolíte kvalitní a vyzrálé hovězí, což doporučuji, při propékání masa máte na výběr jako při přípravě steaku. Pro stupeň medium stačí maso opékat cca 3-4 minuty z každé strany.
  6. Mezi tím připravíme salsu. Nakrájíme cibuli, okurky a rajčata (pouze dužinu bez jader) na malé kostičky.
  7. V misce smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a přidáme pokrájenou zeleninu. Necháme marinovat.
  8. Rohlík podélně nakrojíme (pozor, nedokrajovat), lehce potřeme olejem nebo sádlem jeho vnější strany a na poslední minutu dáme ze všech stran opékat spolu s burdogem.
  9. Kompletace: Obě strany rohlíku potřeme zevnitř kečupem, vložíme burdog a zasypeme salsou.
Doporučení:

Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy