REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí burdog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který připravil, ve spolupráci s firmou Pepsi, tento úžasný recept.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého hovězího masa (1:2 žebro a krk)
150 gčedaru
16 ksplátků pancetty
4 ksrohlík
2 kskyselé okurky
2 ksstřední rajčata
1 ksstřední červená cibule
10 lžickečupu
1 lžícebílého vinného octa
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Čedar nakrájíme na hranolky o hranách cca 0,7 cm x 0,7 cm x 15 cm.
  2. Maso ochutíme solí a pepřem.
  3. Za pomoci potravinové fólie vytvarujeme burdog. Jak postupovat: Na fólii klademe nejprve plátky pancetty k sobě tak, aby se delší strany vedle sebe lehce překrývaly.
  4. Na pancettu dáme vrstvu mletého hovězího v rovnoměrné výšce a v takové ploše, aby nám po zarolování rovnoměrně obalilo sýr. Doprostřed masa položíme hranolky sýra a za pomoci folie rolujeme. Zamotaná rolka by měla být dostatečně utažená, aby se při opékání nerozpadla, a právě k tomu nám pomůže potravinová folie.
  5. Burdog opečeme na pánvi nebo grilu rovnoměrně ze všech stran. Pokud zvolíte kvalitní a vyzrálé hovězí, což doporučuji, při propékání masa máte na výběr jako při přípravě steaku. Pro stupeň medium stačí maso opékat cca 3-4 minuty z každé strany.
  6. Mezi tím připravíme salsu. Nakrájíme cibuli, okurky a rajčata (pouze dužinu bez jader) na malé kostičky.
  7. V misce smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a přidáme pokrájenou zeleninu. Necháme marinovat.
  8. Rohlík podélně nakrojíme (pozor, nedokrajovat), lehce potřeme olejem nebo sádlem jeho vnější strany a na poslední minutu dáme ze všech stran opékat spolu s burdogem.
  9. Kompletace: Obě strany rohlíku potřeme zevnitř kečupem, vložíme burdog a zasypeme salsou.
Doporučení:

Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy