REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanger steak s fazolovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hanger steak je ploché maso z hovězího pupku, ochucené solí, pepřem a olejem, grilované a nakrájené na plátky, podávané s fazolovým salátem.


Ingredience:
800 ghanger steaku (hovězímaso z pupku)
olej
metý pepř
hrubozrnná sůl
Na salát:
280 gsterilovaných fazolí
2 lžíceolivového oleje
3 ksrajčat
2 ksjarní cibulky
1 ksžluté papriky
1 ksstroužku česneku
šťáva z limetky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme salát; do mísy dáme pod studenou vodou propláchnuté, okapané fazole, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, opláchnutá, na menší kousky nakrájená rajčata, oloupaný, na jemno nasekaný stroužek česneku, na drobno nakrájené jarní cibulky, dochutíme limetkovou šťávou, olejem, solí, mletým pepřem a vše dobře promícháme
2. Hanger steak lehce očistíme (ale neodkrajujeme tuk) a rozkrojíme na 2-3 kusy, osolíme je hrubozrnnou solí, opepříme, pokapeme olejem a vetřeme do masa
3. Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, steaky opékáme podle tloušťky asi 4-6 minut z každé strany, pak sundáme z grilu a necháme je na teplém místě 5 minut odležet
4. Pak je nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným fazolovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy