Hanger steak je ploché maso z hovězího pupku, ochucené solí, pepřem a olejem, grilované a nakrájené na plátky, podávané s fazolovým salátem.
Ingredience:
800 g | hanger steaku (hovězímaso z pupku) |
olej | |
metý pepř | |
hrubozrnná sůl | |
Na salát: | |
280 g | sterilovaných fazolí |
2 lžíce | olivového oleje |
3 ks | rajčat |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | stroužku česneku |
šťáva z limetky | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme salát; do mísy dáme pod studenou vodou propláchnuté, okapané fazole, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, opláchnutá, na menší kousky nakrájená rajčata, oloupaný, na jemno nasekaný stroužek česneku, na drobno nakrájené jarní cibulky, dochutíme limetkovou šťávou, olejem, solí, mletým pepřem a vše dobře promícháme
2. Hanger steak lehce očistíme (ale neodkrajujeme tuk) a rozkrojíme na 2-3 kusy, osolíme je hrubozrnnou solí, opepříme, pokapeme olejem a vetřeme do masa
3. Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, steaky opékáme podle tloušťky asi 4-6 minut z každé strany, pak sundáme z grilu a necháme je na teplém místě 5 minut odležet
4. Pak je nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným fazolovým salátem.