REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš V.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka dušená na restované cibuli spolu s kmínem, mletou paprikou, majoránkou a stroužkem česneku. Podlévaná hovězím bujónem.


Ingredience:
600 ghovězí kližky
3 kscibule
2 kskostky hovězího bujónu Vitana (na vývar z 1,5 l vody)
1 ksstroužku česneku
1 lžičkasladké mleté papriky Vitana
1 lžičkamajoránky Vitana
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
jíška

Postup:

1. Maso nakrájejte na kostičky a jemně osolte
2. V hrnci dozlatova orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a přidejte připravené maso
3. Poté vše posypte paprikou a kmínem, promíchejte a opražte
4. Vedle přidejte do 1,5 l vroucí vody dvě kostky hovězího bujónu Vitana
5. Připravený vývar přilijte do hrnce s masem a na mírném ohni vše vařte, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny)
6. Dle potřeby dolévejte vodu
7. Nakonec dle vlastní chuti můžete guláš zahustit jíškou.

Poznámka:

Recept k článku: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy