REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa podušené doměkka na cibulovém základě spolu s kořením a dalšími ingrediencemi, podlité červeným vínem a vývarem, guláš servírovaný s noky.


Ingredience:
600 gpředního hovězího masa
400 mlvývaru
250 mlčerveného vína
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícemleté papriky
1 lžícemajoránky
8 kskuliček jalovce
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 kscibule
1 kssnítky rozmarýnu
1 kssnítky tymiánu
špetka mletého kmínu
mletý pepř
sůl
Na zdobení\:
nasekané čerstvé bylinky
jarní cibulka
Na noky:
250 ghrubé mouky
40 gmásla
150 mlmléka
1 ksžloutku
voda
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a osmahneme
3. Přilijeme asi 300 ml vývaru, přidáme špetku mletého kmínu, bobkové listy, tymián, rozmarýn, oloupané utřené stroužky česneku, osolíme a zvolna dusíme do téměř měkka (asi 45 minut)
4. Pak zaprášíme hladkou moukou i mletou paprikou, orestujeme, zalijeme červeným vínem, zbylým vývarem, přidáme majoránku, jalovec a vaříme doměkka (asi 15 minut), dochutíme solí i pepřem
5. Mezitím si připravíme noky; změklé máslo utřeme s hrubou moukou, žloutkem, mlékem a solí, potom lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut, poté scedíme
6, Noky podáváme s gulášem a ozdobíme nasekanými bylinkami a nakrájenou jarní cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy