Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená na cibulovém základě spolu s omytými nakládanými houbami a sterilovanými paprikami.
Ingredience:
750 g | hovězí kližky |
400 g | cibule |
200 g | nakládaných hub |
100 g | sterilované papriky |
0,5 l | černého piva |
4 ks | stroužky česneku |
worcesterská omáčka | |
sladká paprika | |
hladká mouka | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli nakrájíme a na sádle ji osmahneme do zlatova
2. Kližku nakrájíme na větší kostky, přidáme k cibuli a osmahneme ze všech stran, pak ji zaprášíme moukou, červenou paprikou, zalijeme vodou, osolíme a opepříme
3. Základ guláše zamícháme, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a dusíme do měkka zhruba 1,5-2 hodiny
4. Když je maso měkké, přidáme drcený česnek, omyté nakládané houby, sterilovanou papriku a ještě 10 minut vše povaříme.
Podáváme s rýží, nebo knedlíky všeho druhu.
Poznámka:Autor receptu Dalibor Marounek