REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obdoba oblíbeného segedínského guláše, ale s dušenou hovězí kližkou a slaninou. Podávaný se zakysanou smetanou, která zjemní chuť.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
300 gkysaného zelí
200 gzakysané smetany
150 gslaniny
1 lvývaru z kostí
2 kscibule
sladká červená paprika
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme
2. Na sádle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět slaninu
3. Přidáme kostky masa, zaprášíme červenou paprikou, posypeme kmínem a opečeme zprudka ze všech stran
4. Zalijeme trochou vývaru a za občasného míchání a podlévaní dusíme pod pokličkou 30 minut
5. Zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme k masu a dusíme, než maso a zelí změkne
6. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, chvíli provaříme.

Doporučení:

Guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy