REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s restovanými vepřovými játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí guláš připravený z kostek hovězí kližky, papriky, cibulí a dalších surovin, nastavená na sádle orestovanými vepřovými játry, dochucený kečupem, pepřem, majoránkou a česnekem.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
250 vepřových jater
0,5 lhovězího vývaru
4 ksstroužky česneku
2 kssyrové brambory
2 kscibule
2 lžícerajského protlaku
sladká paprika
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibuli spolu s utřeným česnekem, přidáme kostky masa, orestujeme
2. Po zatáhnutí masa přidáme papriku, protlak a zalijeme vývarem, pod pokličkou dusíme doměkka
3. Játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na kostičky o hraně 2 x 2 cm, v pánvi rozpustíme sádlo a játra orestujeme zprudka, ze všech stran, pak ztlumíme plamen, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut doměkka – nesolíme játra by ztvrdla
4. Když je hovězí maso měkké, přidáme kostičky jater, ochutíme majoránkou, pepřem, solí a zahustíme nastrouhanými brambory, dalších 5 minut povaříme.

Doporučení:

Hotový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy