REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a koření, jak ho připravuje úžasná kuchařka, fotografka a food blogerka paní Naďa Indruchová.


Ingredience:
800 ghovězí kližky
5 ksvelkých cibulí
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
4 lžícesádla
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemajoránky
2 lžičkykmínu
hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
špetka cukru
pepř
sůl

Postup:

1. Maso kuchyňsky upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme
2. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme
3. Přidáme papriku a ostatní koření včetně utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlejeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu
4. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme solí, je-li třeba
5. Nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu.

Doporučení:

Podáváme s chlebem, těstovinou nebo knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy