REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta hovězího guláše servírovaného s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo chlebem a houskou.


Ingredience:
1 kghovězí kližky
2 ksvelké cibule
2-4 ksstroužky česneku
hovězí vývar nebo voda
červená mletá paprika
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kostky hovězího masa, zprudka opečeme, až maso zešedne, pak přilijeme trochu vývaru, přidáme papriku, pepř, majoránku a sůl, dusíme doměkka, za stálého podlévání vývarem 2. Když maso dostatečně změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu, pak přilijeme vývar, přidáme rozetřený česnek a krátce vše povaříme
3. Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami, nebo chlebem a houskou.

Doporučení:

Do hotové omáčky můžeme přidat 200 g na nudličky nakrájené kořenové zeleniny nebo pokrájené kousky kyselé okurky, jindy na proužky nakrájenou papriku nebo pokrájená oloupaná rajčata. V těchto případech vynecháme majoránku a česnek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy