Další varianta hovězího guláše servírovaného s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo chlebem a houskou.
Ingredience:
1 kg | hovězí kližky |
2 ks | velké cibule |
2-4 ks | stroužky česneku |
hovězí vývar nebo voda | |
červená mletá paprika | |
hladká mouka | |
majoránka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kostky hovězího masa, zprudka opečeme, až maso zešedne, pak přilijeme trochu vývaru, přidáme papriku, pepř, majoránku a sůl, dusíme doměkka, za stálého podlévání vývarem 2. Když maso dostatečně změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu, pak přilijeme vývar, přidáme rozetřený česnek a krátce vše povaříme
3. Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami, nebo chlebem a houskou.
Do hotové omáčky můžeme přidat 200 g na nudličky nakrájené kořenové zeleniny nebo pokrájené kousky kyselé okurky, jindy na proužky nakrájenou papriku nebo pokrájená oloupaná rajčata. V těchto případech vynecháme majoránku a česnek.