REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězí kližky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kghovězí kližky
500 gcibule
150 gsádla
2 lžíce hladké mouky
1 lžícerajského protlaku
1 lžičkamleté sladké papriky + špetka na dokončení
1 ksstroužku česneku
majoránka
špetka kmínu
mletý pepř
hovězí vývar
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
2. Ve větším hrnci rozehřejeme 3/
4 sádla, dozlatova na něm orestujeme nakrájenou cibuli s kmínem, zaprášíme mletou paprikou, vložíme kostky masa, které rychle opečeme, aby se paprika nespálila
3. Pak maso osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, podlijeme trochou hovězího vývaru a pod pokličkou pomalu dusíme za občasného promíchání a podle potřeby podlévání vývarem
4. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, přilijeme hovězí vývar a dobře rozmícháme
5. Dochutíme oloupaným utřeným stroužkem česneku, majoránkou, solí, mletým pepřem, maso vrátíme zpět a společně necháme ještě 10 minut probublávat
6. Nakonec přidáme na zbylém sádle osmahnutou sladkou papriku.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy