Kostky hovězího předního podušené spolu s mrkví.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa předního |
1 kg | mrkve |
mletý černý pepř | |
muškátový květ | |
sůl | |
hladké mouky | |
tuk | |
voda |
Postup:
1. Maso opláchneme, nakrájíme na kostky asi po 25 g
2. Do hrnce dáme tuk a vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme a opepříme, zalijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme
3. Mrkev oškrábeme, omyjeme a pak ji nakrájíme na plátky nebo na kostky, po 30 minutách přidáme k masu
4. Přidáme světlou jíšku z tuku a hladké mouky, kterou okořeníme muškátovým květem
5. Jíškou pokrm zahustíme a dusíme do měkka
6. Hotový pokrm dochutíme solí a cukrem.
Vhodné přílohy: Vařené brambory.
Poznámka:Příprava světlé jíšky viz. “Jíška”.