REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí dušené v mrkvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího předního podušené spolu s mrkví.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
1 kgmrkve
mletý černý pepř
muškátový květ
sůl
hladké mouky
tuk
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na kostky asi po 25 g
2. Do hrnce dáme tuk a vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme a opepříme, zalijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme
3. Mrkev oškrábeme, omyjeme a pak ji nakrájíme na plátky nebo na kostky, po 30 minutách přidáme k masu
4. Přidáme světlou jíšku z tuku a hladké mouky, kterou okořeníme muškátovým květem
5. Jíškou pokrm zahustíme a dusíme do měkka
6. Hotový pokrm dochutíme solí a cukrem.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Poznámka:

Příprava světlé jíšky viz. „Jíška“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy