REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z předního hovězího masa nejlépe z hovězí kližky a dalších ingrediencí, ochucený kromě jiného pivem.


Ingredience:
400 gpředního hovězího masa bez kosti (kližky)
20 gslaniny
5 clsvětlého piva 10°
2 lžícesterilovaného leča
2 lžícerajského protlaku
1 lžícesádla
kousek cibule
několik stroužků česneku
krajíc černého chleba
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
voda (vývar)
sůl

Postup:

1. Rozkrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném sádle
2. K cibuli přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme ho, osolíme, dochutíme pepřem a dusíme
3. Když je maso téměř měkké, vložíme do pokrmu rozlámaný krajíček tmavého chleba, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme mletou papriku, pivo, rajčatový protlak, lečo a česnek utřený se solí, zamícháme
4. Guláš dusíme na mírném ohni do změknutí masa
5. Jednotlivé porce hotového guláše zdobíme rozškvařenou slaninou se škvarečky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy