REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houskové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí nekynuté knedlíky s vložkou žemle.


Ingredience:
380 ghrubé mouky
300 gmléka
145 gžemle (rohlíky, veka)
10 gsoli
8 gprášku do pečiva
1 ksvejce

Postup:

1. Mouku prosejeme spolu s pečícím práškem, malé množství mouky si dáme stranou na vyválení knedlíků
2. Přidáme něco málo soli, vejce rozmícháme s trochou vlažného mléka a zbylé mléko a lehce promícháme, až vznikne těsto, do kterého vmícháme nakrájenou žemli
3. Knedlíkové těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce 20 cm, vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme 20-25 minut, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme, aby se nepřichytili ke dnu a občas je obrátíme
4. Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby vyprchala pára.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy