REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika z českých kuchyní. Uvařený hrách, prolisovaný, zahuštěný máslovou jíškou.


Ingredience:
300 ghrachu
80 gmásla
30 gcibule
20 ghladké mouky
150 mlmléka
voda
černý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hrách propláchneme a namočíme na několik hodin (nejlépe přes noc)
2. Vodu slijeme, nalijeme čistou a pod pokličkou uvaříme hrách do měkka, nezapomeneme osolit těsně před koncem vaření
3. Uvařený hrách prolisujeme přes jemné sítko do mlékem zředěné máslové jíšky z másla a mouky
4. Osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme
5. Jednotlivé porce hrachové kaše omastíme rozpuštěným máslem a ozdobíme orestovanou cibulkou.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy