REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový guláš s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z vlastně nasbíraných hub, servírovaný s domácími noky.


Ingredience:
Na houbový guláš:
500 ghub
1/8 lsmetany
5 lžicneslazeného kondenzovaného mléka
4 lžícemásla
1 lžičkahladké mouky
1 kscibule
mletá sladká paprika
voda
sůl
Na noky:
300 ghladké mouky
40 gtuku
1 ksvejce
špetku prášku do pečiva
mléko
sůl

Postup:

1. Zaděláme těsto na noky; tuk rozetřeme se solí a vejcem a po lžících přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, vařečkou dobře vypracujeme vláčné těsto, necháme chvíli odležet
2. Očistíme houby a nakrájíme je na plátky
3. Cibule na krájíme na plátky, pak ji zpěníme na másle, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme houby, mírně je podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme
4. Lžičkou zavaříme do vařící vody noky, dobře je ode dna zamícháme a povaříme asi 5 minut, potom noky scedíme
5. Ve smetaně nebo neslazeném kondenzovaném mléku rozmícháme lžičku mouky a nalijeme na houby, zamícháme a necháme chvíli povařit
6. Hotový houbový guláš servírujeme s čerstvě uvařenými noky a případně zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy