REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvrdší houby nakrájené na plátky, obalené v hladké mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gtvrdších čerstvých hub
2 ksvejce
sádlo nebo olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné houby rozkrájíme na silnější plátky
2. Osolíme je, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance
3. V dobře rozpáleném tuku obalené houby smažíme z obou stran dorůžova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a tatarskou omáčku.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy