REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové řízky v pikantním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V oleji dozlatova usmažené klobouky bedel nebo plátky hub, například hříbků, křemenáčů, kozáků … obalených v ochucené mouce, vejcích a strouhance.


Ingredience:
klobouky bedel nebo plátky klobouků hřibů, křemenáčů, kozáků ...
200 ghladké mouky
100 gstrouhaného sýru
1 lžičkasladká paprika
1 lžičkakari
1/2 lžičkypepře
strouhanka
mléko
olej
sůl

Postup:
  1. Hladkou mouku promícháme se strouhaným sýrem, červenou paprikou, kari a pepřem, vejce rozmícháme s mlékem
  2. Klobouky bedel nebo plátky hub obalíme v ochucené mouce, namočíme do směsi mléka a vejce, pak obalíme ve strouhance
  3. Smažíme na rozpáleném oleji, z obou stran
  4. Podáváme s chlebem, ale i brambory bramborovou kaší a oblíbeným dresinkem, nebo tatarskou omáčkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy