Podušené houby s anglickou slaninou a dalšími ingrediencemi, vytvarované do placiček, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1000 g | očištěných hub |
100 g | anglické slaniny |
2 lžičky | grilovacího koření |
2 lžičky | koření na mleté maso |
2 lžíce | másla |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | vajec |
2 ks | větší cibule |
olej na smažení | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, podusíme na rozehřátém másle, necháme vychladnou a spolu s anglickou slaninou rozmixujeme v mixéru
2. Připravenou směs promícháme s rozklepnutými vejci, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, kořením, podle potřeby osolíme, zahustíme strouhankou a necháme v chladu odpočinout
3. Z hmoty vytvarujeme asi 1 cm silné placičky, obalíme ve strouhance a prudce osmažíme po obou stranách na oleji dozlatova.
Podáváme s pečivem, tatarskou omáčkou a zeleninou.