REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové klopsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve tvaru malých bramboráčků opečená směs z hub, mletého masa, telecích jater, šalotky, vejce, slaniny … servírovaná se studenou tomatovou omáčkou a bylinkovým tvarohem.


Ingredience:
400 gmletého masa (hovězího a vepřového smíchaného 1:1)
150 gžampiónů nebo jiných masitých hub
150 gtelecích jater
100 gslaniny
10 gsušených hub
4 lžícesuchého sherry
3 lžícepřepuštěného másla
3 lžícemletých lískových ořechů
2 lžícepetrželky
4 snítkyšalvěje
2 ksšalotky
1 ksvejce
pepř
sůl
Na přílohu:
bylinkový tvaroh
studená tomatová omáčka

Postup:

1. Sušené houby krátce opereme a namočíme do sherry
2. Šalotku a šalvěj nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, žampióny nakrájíme na jemné plátky
3. V rozpuštěné slanině necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme žampióny a šalvěj, osolíme, dochutíme pepřem a bez pokličky dodusíme doměkka
4. Játra nakrájíme na drobné kousky a spolu s houbovou směsí krátce podusíme
5. Z namočených hub slijeme sherry a nakrájíme je na kousky, přidáme je k ostatním ingerdiencím
6. K směsi jater a slaniny přidáme vejce, ořechy, petrželku, mleté maso a uhněteme
7. Z připravené hmoty formujeme jednotlivé klopsy (malé placky), které v přepuštěném másle po každé straně 5 minut opékáme.

Doporučení:

Klopsy podáváme se studenou tomatovou omáčkou a bylinkovým tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy