Jídla z hub. Knedlíky plněné směsí z hub a anglické slaniny.
Ingredience:
Těsto: | |
500 g | hrubé mouky |
30 g | droždí |
250 ml | mléka |
1 ks | vejce |
sůl | |
špetka cukru | |
Náplň: | |
500 g | nakrájených hub |
200 g | anglické slaniny |
1 ks | menší cibule |
černý pepř | |
špetka drceného kmínu | |
sůl | |
voda na uvaření |
Postup:
1. V trošce vlažného mléka rozpustíme droždí
2. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto, necháme vykynout
3. Mezitím si připravíme náplň: do kastrůlku dáme kousek másla a nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek (směs musí být ostrá) podusíme a necháme vychladnout
4. Vychladlou směsí plníme knedlíky a vaříme asi 5 minut z každé strany
5. Když je vyndáme z vody, hned je propíchneme, aby se nesrazily
6. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem.
Vhodná příloha je okurkový salát.