REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové klobásy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu netradiční recept na pokrm z hub. Houbová směs naplněná do vepřových střívek.


Ingredience:
750-800 gočištěných čerstvých tvrdších hub (hřiby, kozáci, žampiony ...)
400 ganglické slaniny
5 ksvajíček
5 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
2 lžičkykožení na klobásy
1 lžičkasladké papriky
mletý černý pepř
špetka tymiánu
sůl
vepřová střívka

Postup:

1. Očištěné houby rozdělíme na dvě stejné hromady, jednu pouze umeleme, druhou hromadu pokrájíme a smícháme s třemi vajíčky uvařenými na tvrdo, pak teprve umeleme
2. Na rozpuštěném sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a vše orestujeme
3. Přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme, pak vše smícháme s připravenými pomletými houbami
4. Do směsi dále zamícháme rozdrcený česnek, dvě syrová vajíčka
5. Podle chuti směs ještě dochutíme kořením a osolíme
6. Narážíme do vepřových sdíraných střev, klobásy přetočíme, špejlujeme nebo zaštipujeme na kusy o hmotnosti cca 250-300 g
7. Klobásy vaříme 15 minut, pak je vytáhneme a necháme okapat.

Doporučení:

Teplé klobásy servírujeme nejlépe s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy