REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová polévka s kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová polévka ochucená kromě jiného kroupami a brambory, zahuštěná světlou jíškou.


Ingredience:
500 gbrambor
150 gčerstvých hub
150 gkroupy
20 ghladké mouky
20 goleje
1 ksmenší cibule
voda
sůl

Postup:

1. Na pánvi si podusíme jemně nakrájenou cibuli s houbami, které jsme si pokrájeli na větší kousky
2. Kroupy si uvaříme zvlášť ve vodě, po uvaření scedíme, přidáme houby, dolijeme 1 l vody a povaříme
3. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme do vroucí polévky
4. Připravíme si světlou jíšku z oleje a mouky, zahustíme polévku a dovaříme, dokud nejsou brambory měkké a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy