REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá houbová polévka z čerstvých nebo sušených hub a dalších surovin. Dvě varianty přípravy.


Ingredience:
300 gčerstvých hub nebo 150 g hub sušených
400 gbrambor
50 gtuku
50 ghladké mouky
2 lvody
petržel
kmín
sůl

Postup:

1. Sušené houby po propláchnutí namočíme do vody (mléka)
2. Vymačkáme vodu (mléko) a podusíme na tuku s kmínem
3. Po té houby přidáme do rozředěné a provařené jíšky (viz. jíšky)
4. Uvaříme na jemno pokrájené brambory a procezené vhodíme k houbám
5. Podle potřeby dolijeme vodou, osolíme, přidáme petrželnebo:
1. Čerstvé houby pokrájíme, podusíme na tuku s kmínem
2. Přidáme dobře provařenou jíšku
3. Uvaříme na jemno pokrájené brambory a procezené vhodíme k houbám
4. Dolijeme vodou, osolíme, přidáme petržel.

Doporučení:

Vodu lze nahradit předem připraveným hovězím či kuřecím vývarem. Polévku můžeme zjemnit na konci přípravy smetanou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy