REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horké jablkové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z listového těsta, pokladené jablky, posypané cukrem a upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gnavinulých jablek
300 glistového těsta
50 gjemného krystalového cukru
2 lžícecitronové šťávy
moučkový nebo skořicový cukr na posypání

Postup:

1. Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a hned je zakapeme citronovou šťávou
2. Listové těsto rozválíme na placku (asi 30 x 40 cm), formičkou vykrojíme 12 koleček (o průměru asi 10 cm), propícháme je několikrát vidličkou, šupinkovitě na ně navršíme plátky jablek, které posypeme cukrem
3. Koláčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje
4. Ještě horké posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem a podáváme teplé.

Doporučení:

Můžeme také přizdobit čepičkou z ušlehané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy