Koláčky z listového těsta, pokladené jablky, posypané cukrem a upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | navinulých jablek |
300 g | listového těsta |
50 g | jemného krystalového cukru |
2 lžíce | citronové šťávy |
moučkový nebo skořicový cukr na posypání |
Postup:
1. Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a hned je zakapeme citronovou šťávou
2. Listové těsto rozválíme na placku (asi 30 x 40 cm), formičkou vykrojíme 12 koleček (o průměru asi 10 cm), propícháme je několikrát vidličkou, šupinkovitě na ně navršíme plátky jablek, které posypeme cukrem
3. Koláčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje
4. Ještě horké posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem a podáváme teplé.
Můžeme také přizdobit čepičkou z ušlehané smetany.