REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horké čokoládové bábovičky s vanilkovou zmrzlinou a ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z polohrubé mouky, cukru, čokolády, vajec a Hery připravené těsto, to upečené ve tvaru malých bábovek, ty servírované teplé spolu se zmrzlinou a jahodami.


Ingredience:
Na bábovičky:
150 gcukru krupice
100 gpolohrubé mouky
60 gHery máslová příchuť
50 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
2 ksvejce
Na dozdobení:
levandule
vanilková zmrzlina
jahody, maliny i jiné ovoce
silikonová forma na bábovičky

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 170 °C
  2. Heru rozpusťte v malém hrnci, až bude úplně celá rozpuštěná, přidejte nalámanou čokoládu, nechejte pět minut odstát a potom promíchejte metličkou, umíchejte hladkou směs
  3. Vejce a cukr vyšlehejte v robotu s metlou do hladké nadýchané pěny, přidejte mouku, rozpuštěnou čokoládu s Herou a nechejte ještě chvíli šlehat
  4. Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a naplňte je těstem
  5. Pečte 25 minut, vyndejte z trouby a nechejte pět minut odpočinout
  6. Na talíři podávejte horké, s kopečkem vanilkové zmrzliny a s ovocem. Ozdobte levandulí.
Doporučení:

Z uvedeného množství bude asi 8 minibáboviček (silikonové Hera formičky).

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy