REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlemýždi pečení na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.


Ingredience:
Pro 6 osob
24 ksuvařených hlemýždích tělíček
100 gprorostlé anglické slaniny
100 gpetrželového másla
80 gstrouhanky
1/2 ksstroužku česneku
sůl

Postup:

1. Do petrželového másla přimícháme česnek utřený se solí
2. Uvařená tělíčka hlemýžďů napíchneme na rožeň (jehlu) střídavě s tenkými proužky slaniny
3. Petrželové máslo rozpustíme a hlemýždě napíchané na jehle v něm omočíme, posypeme strouhankou a na grilu je opečeme
4. Při pečení potíráme zbylým petrželovým máslem.

Doporučení:

Příloha: Chléb nebo topinky a salát ze syrové zeleniny.

Poznámka:

Nemáme-li rožeň, pečeme je přímo v pánvi na rozpáleném oleji asi 6 minut. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.Vaření hlemýžďů viz: Hlemýždi vaření.Příprava petrželového másla: Petrželové máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy