Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Ingredience:
Pro 6 osob | |
24 ks | uvařených hlemýždích tělíček |
100 g | prorostlé anglické slaniny |
100 g | petrželového másla |
80 g | strouhanky |
1/2 ks | stroužku česneku |
sůl |
Postup:
1. Do petrželového másla přimícháme česnek utřený se solí
2. Uvařená tělíčka hlemýžďů napíchneme na rožeň (jehlu) střídavě s tenkými proužky slaniny
3. Petrželové máslo rozpustíme a hlemýždě napíchané na jehle v něm omočíme, posypeme strouhankou a na grilu je opečeme
4. Při pečení potíráme zbylým petrželovým máslem.
Příloha: Chléb nebo topinky a salát ze syrové zeleniny.
Poznámka:Nemáme-li rožeň, pečeme je přímo v pánvi na rozpáleném oleji asi 6 minut. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.Vaření hlemýžďů viz: Hlemýždi vaření.Příprava petrželového másla: Petrželové máslo.