šneci (hlemýždi)
Hlemýždí hašé
Uvaření a pak zapečení hlemýždi se sardelkami, žloutky a česnekem.
Hlemýždi opékaní
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Hlemýždi pečení na rožni
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Hlemýždi smažení
Smažená lahůdka z hlemýžďů, uvařené a pak obalené a osmažené hlemýždí maso.
Hlemýždi vaření
Uvařená tělíčka hlemýžďů, chutný předkrm nebo i hlavní chod.
Plněné hlemýždí ulity
Ulity šneků plněné směsí z hlemýždích tělíček, sardelí, žemlí a žloutků.
Vánoční šneci s medvědím česnekem
Suroviny pro 4 osoby (12 ks šneků na osobu), cena surovin na 1 osobu při použití 6 ks šneků jako předkrm – jen cca 45,-Kč
reklama