REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční šneci s medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Suroviny pro 4 osoby (12 ks šneků na osobu), cena surovin na 1 osobu při použití 6 ks šneků jako předkrm – jen cca 45,-Kč


Ingredience:
48 ksšneků
48 ksšnčích ulit
10 ksutřených stroužků česneku nebo 3 vrchovaté lžíce medvědího česneku
250 gmásla
1 vrchovatá lžícenasekané petrželové natě
3-4 lžičkysoli
1 lžičkaplnotučné hořčice
1/2 lžičkymletého černého pepře
1.2 špetkychilli

Postup:

1. Máme již koupené uvařené šneky v bujonu 48 ks, nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť…

ono není šnek, jako šnek! K tomu si koupíme prázdné ulity 48 ks, abychom měli šneky do čeho naplnit, nebo když nemáme, uděláme si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložíme, aby nám nevyteklo to výborné máslo, které uděláme následovně
2. Vezmeme čtvrtku másla (ne margarín a podobné imitace) a všechny přísady s ním dobře rozšleháme
3. Teď již vezmeme ulity (nebo mističky z alobalu) a do každé ulitky (nebo mističky) vložíme jednoho šneka (raději hlouběji do ulitky aby se nám tam vešlo připravené máslo), pak shora zamažeme bohatě máslem každou ulitu (mističku), co se do ní vejde a dáme na pekáček pro šneky, nebo na talířek, a to tak, aby se nám rozpouštějící máslo nevylilo na talířek….

tedy ústím ulit, kde je máslo, směrem nahoru
4. Rozpálíme troubu na 220°C a dáme tam šneky na asi 6 min zapéct
5. Hotovo … K tomu si dáme bílé suché vínečko a přikusujeme bílé pečivo (kolečka rohlíčku, bagetka, nebo veka) …

Doporučení:

Na osobu počítáme 12 – 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbytek naplněných šneků s ulitami zamrazíme na příště … buďte si jisti, že si to zopakujete.

Poznámka:

Obchod se šnečími specialitami: E-shop firmy Snailex.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy