Suroviny pro 4 osoby (12 ks šneků na osobu), cena surovin na 1 osobu při použití 6 ks šneků jako předkrm – jen cca 45,-Kč
Ingredience:
48 ks | šneků |
48 ks | šnčích ulit |
10 ks | utřených stroužků česneku nebo 3 vrchovaté lžíce medvědího česneku |
250 g | másla |
1 vrchovatá lžíce | nasekané petrželové natě |
3-4 lžičky | soli |
1 lžička | plnotučné hořčice |
1/2 lžičky | mletého černého pepře |
1.2 špetky | chilli |
Postup:
1. Máme již koupené uvařené šneky v bujonu 48 ks, nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť…
ono není šnek, jako šnek! K tomu si koupíme prázdné ulity 48 ks, abychom měli šneky do čeho naplnit, nebo když nemáme, uděláme si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložíme, aby nám nevyteklo to výborné máslo, které uděláme následovně
2. Vezmeme čtvrtku másla (ne margarín a podobné imitace) a všechny přísady s ním dobře rozšleháme
3. Teď již vezmeme ulity (nebo mističky z alobalu) a do každé ulitky (nebo mističky) vložíme jednoho šneka (raději hlouběji do ulitky aby se nám tam vešlo připravené máslo), pak shora zamažeme bohatě máslem každou ulitu (mističku), co se do ní vejde a dáme na pekáček pro šneky, nebo na talířek, a to tak, aby se nám rozpouštějící máslo nevylilo na talířek….
tedy ústím ulit, kde je máslo, směrem nahoru
4. Rozpálíme troubu na 220°C a dáme tam šneky na asi 6 min zapéct
5. Hotovo … K tomu si dáme bílé suché vínečko a přikusujeme bílé pečivo (kolečka rohlíčku, bagetka, nebo veka) …
Na osobu počítáme 12 – 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbytek naplněných šneků s ulitami zamrazíme na příště … buďte si jisti, že si to zopakujete.
Poznámka:Obchod se šnečími specialitami: E-shop firmy Snailex.