REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hladká Ančka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Podkrkonoší na houbovou polévku.


Ingredience:
2 hrstisušených hub
1 baleníchlebového kvásku
4 lžičkymásla
2 ksžloutky
2 dlkysané smetany
voda
sůl

Postup:

1. Do studené vody dáme jemně rozdrobené sušené houby, kmín, osolíme a necháme povařit
2. Kvásek důkladně rozředíme mlékem, nalijeme do polévky a necháme rozvařit
3. Nakonec vlijeme smetanu s rozmíchanými žloutky a za stálého míchání necháme polévku zhoustnout, dále ji ale nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy