REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácké domácí klobásy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyuzené domácí klobásy vyrobené z vepřového plece, tučného vepřového výřezu, libového zadního hovězího masa, vody a koření.


Ingredience:
Rozpis na 10 kg klobás:
5 kgvepřového plece bez kůže
4 kgtučného vepřového výřezu bez kůže
1 kglibového zadního hovězího masa
800 mlvody na vymíchání
sdíraná vepřová střeva
Koření na 1 kg masa:
22 gsoli
3 gmletého černého pepře
2 gmletého kmínu
1 gtřeného česneku
1 gcukru
1/2 gmleté červené papriky
1/2 gdusičnanu draselného

Postup:

1. Čerstvou vepřovou plec a vepřové tučné maso nakrájíme na drobné asi centimetrové kostky nebo je umeleme přes desku s velkými otvory o průměru 10 mm
2. Maso nasolíme solící směsí ze soli, dusičnanu a cukru, dáme do nádoby a necháme v lednici proležet 2-3 dny
3. Nasolené a proležené hovězí maso umeleme na řezačce na jemno a pak s částí vody vymícháme v dobře pojící spojku, před koncem míchání přidáme koření rozmíchané v troše vody, mimo papriku
4. Proleželé kostky z vepřového masa promícháme s paprikou rozmíchanou ve vodě, pak přidáme spojku z hovězího masa a vše dobře znovu promícháme
5. Připravené maso narážíme do sdíraných vepřových střev
6. Děláme klobásy asi 200 g těžké, 2 nožky na jeden párek
7. Klobásy zavěsíme na hole a vložíme je do vyhřáté udírny na 60-70 °C
8. Udíme v hustém kouři 8 hodin, barva vyuzených klobás má být tmavohnědá, konce klobás můžeme rukou uštípnout nebo zašpejlovat.

Poznámka:

Více o uzení najdete v naší škole vaření: Udíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy