REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácká kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá krajová příloha nebo i hlavní chod.


Ingredience:
120-130 gdětské krupičky
60 gsádla nebo slaniny
4-5 ksvajec
1 kscibule
1 lmléka
sůl

Postup:

1. Z mléka, soli a krupice uvaříme kaši, do které za horka vmícháme vejce a necháme za stálého míchání srazit
2. V sádle nebo na rozpuštěné a na kostičky nakrájené slanině osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, tu nalijeme na kaši
3. Podáváme jako samostatný pokrm s mísou salátu nebo opět se salátem jako přílohou k opékané uzenině, ke klobáse nebo k uzenému žebírku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy