REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky nasladko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Halušky z kynutého těsta, servírované posypané strouhaným tvarohem a cukrem, přelité máslem.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
30 gdroždí
1 ksvejce
1 kskostky tvrdého tvarohu
1 lžičkacukru krupice
máslo na přelití
mléko
moučkový cukr na posypání
nasekané ořechy na posypání
voda
sůl

Postup:

1. Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a krupicového cukru necháme vzejít kvásek
2. Do mísy dáme hrubou mouku, přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, přilijeme kvásek, teplé mléko podle potřeby, vypracujeme pružné těsto, které necháme poprášené moukou a přikryté utěrkou 30 minut vykynout
3. Po vykynutí oddělujeme z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vaříme (až vyplavou)
4. Pak halušky scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme spoustou rozehřátého másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy