REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky s mákem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové šišky, posypané mletým mákem a moučkovým cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.


Ingredience:
700 gvařených brambor
150 ghrubé mouky
100 gmletého máku
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
4 lžícekrupice
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme sůl, rozklepnuté vejce i krupici, zpracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme hrubou mouku a pak vymícháme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvarujeme dlouhé válečky, nakrájíme na menší kousky a z každého vyválíme šišky dlouhé asi 4cm
3. Vložíme do vroucí osolené vody, promícháme, aby se nepřichytily u dna, vaříme asi 7-8 minut (dokud nevyplavou nahoru), pak je vyndáme a necháme okapat
4. Hotové šišky rozdělíme na talíře, posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy