REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenský chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nasládlá chuť tohoto chleba ho přímo předurčuje jako skvělou přílohu k dýňové polévce.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gcukru
1 hrnekmléka
1/4 hrnkurozinek
1/4 hrnkusešeného ovoce
1/4 hrnkunamletých oříšků
1 kskostku kvasnic
2 lžícemásla
1 ksvajíčka
trochu pomleté skořice
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
cukr moučka na posypání

Postup:

1. Z trochy mouky, kapky vlažného mléka, droždí a špetky cukru si připravíme kvásek
2. Asi po 5 minutách všechny ingredience důkladně promícháme s vykynutým kváskem, vypracujeme těsto
3. Těsto v teple pod utěrkou necháme 30-40 minut kynout
4. Vykynuté těsto dochutíme rozinkami, namletými oříšky, sušeným ovocem, skořicí a trochou muškátu, vše znovu prohněteme a necháme ještě chvíli odpočinout
5. Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut
6. Mírně vychladlý posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy