Domácí chleba upečený v troubě z kynutého těsta připraveného z hladké, celozrnné a pšeničné mouky, droždí, cukru, medu, chia semínek, vlažné vody a soli.
Ingredience:
1 hrnek | hladké mouky |
1/2 hrnku | hladké pšeničné chlebové mouky |
1/2 hrnku | celozrnné mouky |
1/4 l | vlažné vody |
1/2 ks | kostky čerstvého droždí |
1/4 hrnku | chia semínek |
1 lžička | třtinového cukru |
1 lžička | medu |
1 lžička | soli |
slunečnicový olej na plech | |
sezamová semínka na posypání chleba |
Postup:
1. Všechny ingredience spolu smícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě
2. Po vykynutí těsta vytvoříme bochánek, který lehce postříkáme vodou, posypeme sezamovými semínky a dáme do pekáče lehce pomazaného slunečnicovým olejem
3. Předehřejeme troubu na 180 °C a chléb dáme péct na cca 25 minut.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová