REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chia chleba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí chleba upečený v troubě z kynutého těsta připraveného z hladké, celozrnné a pšeničné mouky, droždí, cukru, medu, chia semínek, vlažné vody a soli.


Ingredience:
1 hrnekhladké mouky
1/2 hrnkuhladké pšeničné chlebové mouky
1/2 hrnkucelozrnné mouky
1/4 lvlažné vody
1/2 kskostky čerstvého droždí
1/4 hrnkuchia semínek
1 lžičkatřtinového cukru
1 lžičkamedu
1 lžičkasoli
slunečnicový olej na plech
sezamová semínka na posypání chleba

Postup:

1. Všechny ingredience spolu smícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě
2. Po vykynutí těsta vytvoříme bochánek, který lehce postříkáme vodou, posypeme sezamovými semínky a dáme do pekáče lehce pomazaného slunečnicovým olejem
3. Předehřejeme troubu na 180 °C a chléb dáme péct na cca 25 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy