REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chleba z pekáčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další levný recept Ládi Hrušky, tentokrát na chutný domácí chléb.


Ingredience:
3 hrnkyhladké mouky
1,5 hrnkuvody
1,5 lžičkysoli
0,5 lžičkysušeného droždí
drcený kmín
mouka na pomoučení pracovní plochy
litinový (skleněný) pekáček i s poklopem

Postup:

1. V míse smícháme hladkou mouku, sušené droždí, drcený kmín a sůl
2. Přilijeme vlažnou vodu, promícháme a zakryté utěrkou nebo fólií necháme kynout 12-18 hodin
3. Těsto vyndáme na pomoučenou pracovní desku a několikrát ho přehneme přes sebe
4. Těsto posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout, pak těsto vytvarujeme do tvaru bochníku a necháme další 1 hodinu kynout
5. Troubu necháme rozehřát na 200 °C včetně litinového (skleněného) pekáčku s poklopem
6. Bochník vložíme opatrně do pekáčku, zaklopíme a pečeme 30 minut, odklopené dalších 20 minut.

Doporučení:

Kdo má rád může zkusit do základu zamíchat na tuku opečenou cibulku, různá semínka, nebo třeba škvarky.

Poznámka:

Pokud budete na chleba moc spěchat, stačí, když ho necháte kynout 2-4 hodiny, pak se také povede. Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.Vyzkoušeno!, foto: Věra Ozana

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy