Hovězí svíčková nakrájená na plátky, okořeněná a restovaná doměkka, servírovaná přelitá omáčkou, s opečenými bramborami s mrkví.
Ingredience:
800 g | hovězí svíčkové |
směs zelených salátů | |
rajčata | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na omáčku: | |
400 ml | smetany |
200 ml | červeného vína |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
Na přílohu: | |
800 g | brambor |
8 ks | malých mrkví |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
pažitka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky, dobře opláchneme, osušíme a očištěnou mrkev překrojíme podélně na polovinu
2. Na rozehřátém oleji za občasného promíchání brambory 10 minut restujeme, přidáme nakrájenou mrkev a restujeme dalších 5 minut, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a nadrobno nasekanou pažitkou
3. Hovězí svíčkovou očistíme, nakrájíme na 8 silnějších plátků, osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji maso z každé strany asi 4 minuty opečeme, během pečení plátky otáčíme, hotové vyjmeme a uchováme v teple
4. Ve výpeku opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný na plátky nakrájený česnek, zalijeme vínem, rychle svaříme na čtvrtinu, přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a krátce povaříme.
5. Bifteky podáváme na opečených bramborách s mrkví, přelité omáčkou, zdobené rajčaty a salátem.