Polévka s vložkou nakrájeného hovězího masa, párků a brambor.
Ingredience:
250 g | předního hovězího masa |
1,25 l | masového vývaru |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | instantní jíšky |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
2 nožky | párků |
2 ks | větších brambor |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
bylinky na ozdobení | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a opečeme
2. Vmícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, mletou papriku, vše zalijeme osoleným vývarem a vaříme maso do poloměkka
3. Pak do polévky přisypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka
4. Polévku zahustíme jíškou, necháme přejít varem, nakonec přidáme pokrájené párky a prohřejeme je
5. Polévku dochutíme solí a pepřem, rozdělíme ji do talířů a ozdobíme bylinkami.
Servírujeme s čerstvým chlebem.