Polévka s vložkou nakrájených brambor, masa a zeleniny.
Ingredience:
2,25 l | vody |
200 g | vepřových odřezků |
400 g | brambor |
150 g | zmrazené zeleniny |
15 g | hladké mouky na |
zahuštění | |
5 g | tuku |
5 g | hladké mouky na |
zaprášení | |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
několik kuliček nového koření | |
mletá červená paprika | |
mletý černý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Menší kousky vepřového masa orestujeme na zpěněné cibuli 2. Po 10 minutách zaprášíme pánev hladkou moukou, červenou paprikou a vše podlijeme trochou vody, osolíme, za občasného míchání ještě chvíli dusíme 3. Přidáme vodu a maso vaříme do poloměkka 4. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mraženou zeleninu, několik kuliček nového koření, mletý pepř, kmín, česnek utřený se solí a vaříme na mírném ohni, až nám brambory i maso změkne
5. Nakonec polévku mírně zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
– Zmraženou zeleninu můžeme samozřejmě nahradit i zeleninou čerstvou.