REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s vložkou nakrájených brambor, masa a zeleniny.


Ingredience:
2,25 lvody
200 gvepřových odřezků
400 gbrambor
150 gzmrazené zeleniny
15 ghladké mouky na
zahuštění
5 gtuku
5 ghladké mouky na
zaprášení
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
několik kuliček nového koření
mletá červená paprika
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Menší kousky vepřového masa orestujeme na zpěněné cibuli 2. Po 10 minutách zaprášíme pánev hladkou moukou, červenou paprikou a vše podlijeme trochou vody, osolíme, za občasného míchání ještě chvíli dusíme 3. Přidáme vodu a maso vaříme do poloměkka 4. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mraženou zeleninu, několik kuliček nového koření, mletý pepř, kmín, česnek utřený se solí a vaříme na mírném ohni, až nám brambory i maso změkne
5. Nakonec polévku mírně zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

Doporučení:

– Zmraženou zeleninu můžeme samozřejmě nahradit i zeleninou čerstvou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy