REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso opečené na paprikovo-cibulovém základě, zalité vodou a povařené spolu se zeleninou do husté pikantní konzistence. Tato obědová polévka spolu s čerstvým pečivem skvěle nahradí celé obědové menu.


Ingredience:
300-500 gmletého hovězího masa (jde i vepřové, nebo směska 1:1)
3 ksstředně velké brambory
2 ksstroužky česneku
1 kskořenové petržele
1 ksmrkve
1 kscibule
1/4 ksceleru
2 lžícehladké mouky
1 lžícečervené mleté papriky
1,5 lpitné vody
majoránka
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli zprudka orestujeme na rozpáleném tuku skoro dorůžova
2. Přidáme mleté maso a zprudka ho opečeme
3. Směs zaprášíme paprikou, zamícháme a zalijeme horkou vodou
4. Přidáme nahrubo nastrouhanou, očištěnou zeleninu, na kostičky nakrájené oloupané brambory, ochutíme solí a pepřem a necháme cca 20-25 minut vařit na mírném zdroji tepla, až budou brambory měkké, občas zamícháme
5. V malém množství studené vody rozmícháme mouku, kterou polévku zahustíme
6. Polévku ještě chvíli provaříme, dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a případně i dalším pepřem a solí.

Doporučení:

Množství masa záleží na tom, jak moc hutnou polévku chcete mít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy