REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka z mletého masa II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato obědová polévka spolu s čerstvým pečivem skvěle nahradí celé obědové menu. Připravuje se z opečeného mletého hovězího, cibule, koření ….


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
4 ksstředně velké brambory
4 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
2 ksmenší cibule
1 kskořenové petržele
1/4 ksceleru
2 vrchovaté lžícehladké mouky
1 lžícečervené mleté papriky (nejlépe maďarské)
1,5 lpitné vody
několik kulček barevného pepře
majoránka
mletý pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Oloupané a na jemno nakrájené cibule zprudka orestujeme na rozpáleném tuku pěkně dorůžova
2. Přidáme mleté maso a zprudka ho opečeme, občas zamícháme
3. Směs zaprášíme paprikou, osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme a pak zalijeme horkou vodou
4. Přidáme nahrubo nastrouhanou, očištěnou zeleninu, na kostičky nakrájené oloupané brambory, kuličky pepře, necháme cca 25 minut vařit na mírném zdroji tepla, až budou brambory měkké, občas zamícháme
5. V malém množství studené vody rozmícháme mouku, kterou polévku zahustíme
6. Polévku ještě chvíli provaříme, dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, ještě chvíli povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy