REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka z pomalu taženého hovězího vývaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Myslíte si, že u nás existuje někdo, kdo aspoň jednou neochutnal naši klasiku, gulášovou polévku? Pokrm, který dokáže bezvadně zasytit? Pokud se dobře dochutí a zároveň použijete kvalitní suroviny, neuvěříte, že si pochutnáváte na obyčejné gulášovce. A protože se úspěšný výsledek odvíjí od hovězího vývaru, doporučujeme kromě vašeho domácího také Pomalu tažený hovězí vývar z Našeho hospodářství od Mgr. Jakuba Erlera, loňského vítěze Regionální potraviny v Královéhradeckém kraji. Vyrábí ho z masa přímo z vlastní farmy v malém rodinném hospodářství s více než 150letou tradicí. Vývar je vařený pomalým tažením a samozřejmě z čerstvých surovin. Neobsahuje konzervanty, barviva a ani zvýrazňovače chuti.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
1,2 lpomalu taženého hovězího vývaru z Našeho hospodářství od Mgr. Jakub Erler
3 ksstroužky česneku
300 gmletého hovězího masa
300 gbrambor typu A na kostky
300 gcibule najemno
1 lžícemleté uzené papriky
1 lžícesušené majoránky
1 lžícesádla
1 lžičkadrceného kmínu
1 hrstlistové petržele

Postup:
  1. Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso.
  2. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké.
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.
Doporučení:

Recept k článku: RECEPTY S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU – únor

Poznámka:

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Pernerka spojuje síly s Lidlem – zákazníkům nabídne bio žitný chléb ze své mouky

V březnu začne Lidl ve všech svých prodejnách nabízet nový bio chléb z české produkce. Bio žitný chléb peče z české mouky Pernerka rodinná pekárna Nopek. Zákazníci se mohou těšit na lokální produkt s kvalitním složením, který výborně chutná a splňuje bio standardy.

číst dále ...

Zdraví klíčí v semínkách… Stačí je „odemknout“!

Posilují imunitu, pomáhají při některých civilizačních chorobách, jsou skvělým pomocníkem při různých dietách… Semínka či ořechy patří do oblíbené rodiny superpotravin, které jsou pro naše tělo prospěšné v mnoha směrech. Věděli jste ovšem, že díky vodě nabobtná nejen jejich objem, ale zároveň také několikanásobně zvýšíte obsah živin? Aktivujte prospěšné látky a objevte klíč ke svému zdraví!

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Připravte si velikonoční menu podle tradic a objevte nové recepty

Vajíčka na různé způsoby, nádivka, mazanec i beránek – oblíbených velikonočních pokrmů existuje celá řada. Zkuste letos dodržet tradici a připravit si originální velikonoční menu podle zvyklostí. Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek nebo Bílá sobota, přichystejte na každý den jinou specialitu. A nezapomeňte, že delikátní pokrmy nestojí jen na receptu, ale především na kvalitních surovinách.

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy