Myslíte si, že u nás existuje někdo, kdo aspoň jednou neochutnal naši klasiku, gulášovou polévku? Pokrm, který dokáže bezvadně zasytit? Pokud se dobře dochutí a zároveň použijete kvalitní suroviny, neuvěříte, že si pochutnáváte na obyčejné gulášovce. A protože se úspěšný výsledek odvíjí od hovězího vývaru, doporučujeme kromě vašeho domácího také Pomalu tažený hovězí vývar z Našeho hospodářství od Mgr. Jakuba Erlera, loňského vítěze Regionální potraviny v Královéhradeckém kraji. Vyrábí ho z masa přímo z vlastní farmy v malém rodinném hospodářství s více než 150letou tradicí. Vývar je vařený pomalým tažením a samozřejmě z čerstvých surovin. Neobsahuje konzervanty, barviva a ani zvýrazňovače chuti.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
1,2 l | pomalu taženého hovězího vývaru z Našeho hospodářství od Mgr. Jakub Erler |
3 ks | stroužky česneku |
300 g | mletého hovězího masa |
300 g | brambor typu A na kostky |
300 g | cibule najemno |
1 lžíce | mleté uzené papriky |
1 lžíce | sušené majoránky |
1 lžíce | sádla |
1 lžička | drceného kmínu |
1 hrst | listové petržele |
Postup:
- Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso.
- Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
- Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.
Recept k článku: RECEPTY S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU – únor
Poznámka:Zdroj: regionalnipotravina.cz